دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسین یاری مطرح کرد:

بزرگداشت داود میرباقری و اکران «رستاخیز» و «روز واقعه» در جشنواره «چهل چراغ» 

دومین نشست خبری نخستین دوره جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» صبح امروز (چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه) با حضور حسین یاری، سخنگوی این جشنواره برگزار شد.
کد خبر : 116530

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست حسین یاری سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» گزارشی از مجموع فعالیت‌های انجام شده برای برگزاری این رویداد فرهنگی ارائه داد و گفت: «نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» با موضوع امام حسین(ع) و در راستای اشاعه فرهنگ حسینی و عاشورایی، به مرحله آخر رسیده است و از تاریخ 23 تا 28 شهریورماه در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود.»


وی ادامه داد: «طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مراسم افتتاحیه جشنواره در تاریخ 21 شهریورماه همزمان با شب عید قربان در محل تالار همایش‌های کوثر برگزار می‌شود و در این مراسم از برگزیدگان بخش‌های عکس، پوستر، فیلمنامه و فیلم موبایلی تقدیر می‌شود. همچنین از داوود میرباقری به عنوان یکی از چهره‌هایی که آثار ارزشمندی در حوزه ترویج فرهنگ عاشورایی کارگردانی کرده، به پاس خلق آثار خاطره انگیز و به یادماندنی در قاب سینما و تلویزیون تجلیل خواهد شد.»


یاری با اشاره به نمایش فیلم‌های قدیمی و متاخر با موضوع زندگی امام حسین (ع) به نمایش فیلم «رستاخیز» در این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: «فیلم «رستاخیز» در این جشنواره در کنار فیلم‌های دیگری مانند فیلم «روز واقعه» به نمایش در می‌آید.»


این بازیگر همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اتفاقاتی که پیرامون این فیلم رخ داده و ممانعت‌هایی که برای اکران آن وجود دارد گفت: «من درباره مسائل نظارتی، ممیزی و ارزشیابی آثار ورود نمی‌کنم. چون برای خودم هم ابعاد این قضیه روشن نیست. تنها ابراز تاسف می‌کنم از اینکه یک فیلم که با موضوع ارزشمندی ساخته شده است، دچار این وضعیت شده اما قضاوتی درباره این اتفاق نمی‌کنم.»


وی افزود: «در ایام برگزاری جشنواره فیلم‌های منتخب در پردیس ملت به نمایش در می‌آید و نمایشگاه عکس و پوستر تحت عنوان «چهل چراغ» نیز در فضای نمایشگاهی پردیس ملت برگزار می‌شود. در کنار اکران آثار منتخب، برنامه های جنبی ویژه ای نیز تدارک دیده شده است. برگزاری سمینارهای آموزشی متناسب با قالب های آثار جشنواره با حضور اساتید برجسته سینما، سمینارهای تخصصی با محوریت هنر و فرهنگ عاشورایی، نمایش های آیینی و همچنین مراسم استقبال از هنرمندان و عوامل فیلم های سینمایی بخش مروری بر سینمای امام حسین (ع) از جمله برنامه های جنبی این رویداد سینمایی است. مراسم اختتامیه این جشنواره و تقدیر از برگزیدگان نیز در تاریخ 28 شهریورماه برگزار خواهد شد.»


سخنگوی جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهل چراغ» درباره اجرای برنامه زنده در این رویداد سینمایی گفت: «در مدت برگزاری جشنواره «چهل چراغ» هر شب، برنامه‌ای زنده روی آنتن شبکه 3 سیما می‌رود و علاقه‌مندان می‌توانند این برنامه را مشاهده کنند و با آراء خود، برگزیدگان بخش سینما را به این جشنواره معرفی کنند. همچنین با همراهی معاونت سیمای جمهوری اسلامی و مدیران محترم شبکه‌های تلویزیونی، هر روز گزارشی از روند برگزاری جشنواره از شبکه‌های مختلف سیما پخش خواهد شد.»


وی در ادامه با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزش فیلمسازی با موضوع مرتبط جشنواره گفت: «با توجه به رویکرد ویژه جشنواره در حمایت از تولید آثار مرتبط با موضوع جشنواره، کارگاه‌های آموزشی ویژه‌ای با حضور اساتید شاخص برگزار می‌کنیم. در عناوین این کارگاه‌ها، کلاس‌هایی ویژه فیلمسازی کوتاه داستانی، کارگاه فیلمسازی مستند، کارگاه فیلمنامه و داستان، کارگاه عکس و کارگاه گرافیک و پوستر برگزار می‌شود و 200 هنرجو برای حضور در این کارگاه‌ها انتخاب شده‌اند.»


یاری درباره آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره بیان کرد: «نزدیک به 2000 اثر در بخش‌های مختلف سینمایی، ویدئویی، فیلم داستانی کوتاه، فیلم کوتاه و فیلم بلند مستند، پویانمایی، فیلمنامه و فیلم موبایلی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. همچنین نزدیک به 6000 اثر در بخش‌های مختلف عکس آماتور، عکس حرفه‌ای و پوستر ارسال شده است که از این تعداد 304 اثر به بخش مسابقه راه یافته‌اند.»


وی در ادامه با اشاره به موضوع برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: «این جشنواره با رویکرد تمرکز بر ساحت مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) و فرهنگ حسینی و عاشورایی برگزار می شود و اعضای هیأت‌های انتخاب و داوری، جشنواره فیلم و عکس «چهل چراغ» 70 نفر از فرهیختگان و چهره‌های برجسته حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه هستند.»


سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس چهل‌چراغ در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره جذب حمایت‌های مالی از این جشنواره گفت: «حمایت از این رویداد فرهنگی باید همراه با تعلقات اعتقادی باشد. همانگونه که از نام جشنواره و مردمی بودن آن مشخص است،‌ مردم حامی اصلی آن هستند. شاید این امکان فراهم شود که در دوره‌های بعدی اسپانسرهای خارجی در جشنواره حضور داشته باشند که قطعا باید آنها نیز اعتقاداتی شبیه به ما داشته باشند.»


وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر تنوع عکس‌های رسیده به دبیرخانه، عنوان کرد: «با توجه به حجم آثاری که رسیده است، فکر می‌کنم تنوع زیادی در عکس‌ها وجود دارد و با تنوع قابل توجهی مواجه هستیم. منتخبی از عکس‌های برگزیده جشنواره را در پردیس ملت به نمایش خواهیم گذاشت و قطعا کتاب بخش عکس و پوستر نیز آماده خواهد شد.»


یاری در ادامه در مورد حمایت از آثار برگزیده جشنواره گفت: «جوایز خوبی برای برگزیدگان جشنواره در نظر گرفته شده است و قرار است ساز و کاری برای حمایت از آثار صورت گیرد. البته حمایت‌هایی نیز بعد از جشنواره اتفاق خواهد افتاد زیرا اراده جشنواره بر حمایت از این آثار است.»


وی در ادامه در مورد زمان برگزاری جشنواره بیان کرد: «موضوع این جشنواره، سوگواره‌ای و در تعزیت امام حسین (ع) نیست، بلکه آزادگی، ایثار، گذشت، مهرورزی و مهربانی، موضوعات مد نظر جشنواره است و هیچ ربطی به محرم ندارد و عنصر آزادگی و گذشت بسیار برجسته است.»


وی در مورد دوره‌های بعدی این جشنواره و حضور خودش در دوره‌های بعدی نیز شرح داد: «دوره‌های بعدی جشنواره یا در ایام شعبانیه برگزار می‌شود و یا در همین فاصله بین عید قربان و عید غدیر. در مورد حضور خودم در این جشنواره نیز باید بگویم که ما و شما یک سری تعلقات مشترک داریم. من از مصاحبه و کار اجرایی گریزان هستم اما احساس کردم که این وظیفه‌ای است که به من واگذار شده است. در دوره‌های بعدی حتی اگر سخنگو نباشم،‌ جشنواره چهل‌چراغ را رها نخواهم کرد.»


یاری در پایان با اشاره به مراسم اختتامیه عنوان کرد:‌ «برای مراسم اختتامیه قطعا بزرگداشت چهره‌های مطرحی را خواهیم داشت که به زودی اعلام خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب